Sverige Telefon:
Internationell telefon:

FAQ

För eran trygghet och bekvämlighet har vi har nedan samlat svaren på de vanligaste frågorna som ställts av våra kunder. Se informationen nedan för svar och hittar du inte vad du letar efter kan du alltid ta kontakt med vår professionella kundtjänst, så hjälper de dig.

Fråga: Vad är ett läkemedel?

Svar: Läkemedel är en sammansättning av aktiva ämnen och hjälpämnen som kan användas för att motverka, läka eller lindra sjukdomstillstånd. Aktiva ämnen eller ingredienser syftar på den kemiska substans, eller substanser, som arbetar för det önskade resultatet av medicinen. Hjälpämnen syftar på de tillsatser som finns för att kontrollera exempelvis textur, hållbarhet och smak. I Sverige måste alla läkemedel godkännas av det svenska eller det europeiska läkemedelsverket för att få säljas.

Fråga: Vad innebär det att en produkt är ett originalläkemedel?

Svar: Det innebär att läkemedlet är patentskyddat eller en gång varit det. När företaget som först framförde läkemedlet till marknaden, patent löper ut efter ett bestämt antal år tillåts andra läkemedelsföretag tillverka kopior av originalläkemedlet, så kallade generiska versioner.

Fråga: Vad är generiska läkemedel och varför är de billigare?

Svar: När ett läkemedel distribueras och tillverkas utan ett patentskydd kallas det generiskt. Det innebär att flera företag kan tillverka samma medicin under olika namn och med olika utseenden, men de aktiva ingredienserna är desamma och därför ska effekten i kroppen ge samma resultat. Priset kan variera mellan de olika tillverkarna men generellt sätt är generiska läkemedel billigare än originalläkemedel.

Fråga: Vilken medicin ska jag välja?

Svar: Vilken produkt du ska välja beror helt på dina behov och symtom. Alla mediciner har sina för- och nackdelar och agerar olika i varje individs kropp. Så det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan, och vice versa. Det läkemedel som är lämpligt för dig beror alltså på en rad faktorer, inklusive ditt besvär, din hälsobakgrund, andra produkter du tar, samt personliga preferenser som administrationsmetod (exempelvis orala tabletter eller ytliga krämer) och kostnader.

Fråga: Hur fungerar ED–mediciner och vilken är bäst?

Svar: Erektil dysfunktion, eller ED, är ett tillstånd då du får svårt att få och behålla stånd. Anledningen bakom problematiken kan vara allt från psykiska besvär som stress, trötthet eller depression, eller på grund av fysiologiska problem av sjukdomar som diabetes, högt blodtryck, åderförkalkning med fler. Även läkemedel eller tobak kan vara en orsak.

ED-behandlingar fungerar genom processer som vidgar blodkärlen i penis och stimulerar svällkropparna. Det ökade blodflödet hjälper dig att få och behålla stånd. Du behöver fortfarande bli sexuellt upphetsad.

Som med alla produkter går det inte att avgöra vilken medicin som är bäst. Det beror helt på dig och din kropp, dina behov och vad du föredrar. Lyckligtvis kommer ED-mediciner i många former, allt från orala tabletter till krämer eller stift som appliceras på eller i penis, så du kan med största säkerhet hitta en behandling som passar just dig.

Fråga: Kommer jag drabbas av biverkningar?

Svar: Det är möjligt. Alla läkemedel utgör en risk att medföra biverkningar, men i olika grad och med olika symtom. Vanligtvis är biverkningarna mild och ofarliga, men du bör vara medveten om eventuella allvarligare, om dock ovanliga, biverkningar. Läs därför alltid bipacksedeln som följer med din behandling. Du kan även besöka FASS hemsida för ytterligare information.

Fråga: Behöver jag träffa en läkare innan jag handlar?

Svar: Nej, inte för att handla receptfria läkemedel. Men om den produkten du vill handla är receptbelagt måste du först boka ett möte med en läkare och förskrivas ett recept för den specifika medicinen. Vi på dittpiller.com erbjuder inte konsultationer med läkare.

Fråga: Måste jag ha ett läkarrecept?

Svar: Det beror på. Många av de produkter vi säljer är receptfria och då måste du inte ha ett recept från en läkare. En del av vårt sortiment är dock receptbelagt och då krävs ett recept. Detta är för din egen säkerhet då vissa mediciner kan interagera med andra läkemedel eller hälsotillstånd, och kan vara olämpliga för dig att använda.

Fråga: Har ni rabatter?

Svar: Ja. När du är kund hos oss har du möjligheten att ta del av rabatter och erbjudanden. Vi skickar regelbundet ut ett nyhetsbrev med spännande information och kampanjer. Vill du veta mer om rabatter och kampanjer som är tillgängliga just nu kan du kontakta vår kundtjänst.

Fråga: Hur förvarar man läkemedel och vad ska jag göra med gamla mediciner?

Svar: Läkemedel bör oftast förvaras i originalförpackningen på en sval och torr plats som är oåtkomlig för barn och husdjur. Ett låst medicinskåp är att föredra. Det finns avvikelser i förvaring och därför ska du alltid kontrollera bipacksedeln för exakta anvisningar. Har doft, utseende eller textur förändras ska du inte använda den produkten.

Överblivna mediciner eller mediciner där utgångsdatumet har passerat lämnas till ett apotek. Läkemedelsavfall kan vara skadligt för naturen och bör alltid hanteras med försiktighet. Spola aldrig ned använda produkter i toaletten.

Fråga: Ta med läkemedel på en utlandsresa: hur fungerar det?

Svar: Reglerna för att ta med mediciner för privat bruk varierar från land till land. Därför är det viktigt att du avstämmer vad som gäller för ambassaden hos just din inresa och vad du tillåts frakta i handbagaget. I vissa fall behöver du ett intyg utfärdat av ett apotek eller läkare. Det är alltid ett krav gällande kanyler och sprutor.

Fråga: Har ni tystnadsplikt?

Svar: Ja. Vi och all i vår personal, oavsett om de har direkt eller indirekt kontakt med våra kunder, följer självfallet de lagstiftningar som omfattar läkemedelsområdet. Tystnadsplikt är en av dem och en självklarhet.

Fråga: När ger min behandling önskad effekt?

Svar: Personer är olika och läkemedel är olika. Vissa personer upplever förändringar innan den utsatta tiden och vissa inte alls. Vissa läkemedel agerar omedelbart medan vissa tar veckor eller månader. Hur lång tid de tar för din behandling att ge effekt beror på dig som individ, hur allvarliga dina besvär är samt vilken medicin du använder. Appliceringsmetod kan även påverka hur snabbt de verksamma ämnena tas upp av kroppen. Exempelvis spray eller tabletter som tas under tungan verkar vanligtvis inom ett par minuter, medan en tablett som sväljs tar längre tid för kroppen att absorbera.

Fråga: Vad händer om medicinen inte fungerar?

Svar: Om du tar läkemedlet exakt enligt anvisningarna och inte upplever någon form av förändring inom en rimlig tid, kanske produkten inte passar dig eller är defekt. Det är mycket ovanligt att läkemedel är felaktiga men skulle det vara fallet bör du reklamera varan. Se alltid över läkemedlets utgångsdatum och bipacksedel innan du påbörjar behandlingen.

Fråga: Är det verkligen lagligt att handla från EU apotek?

Svar: Ja. EU apotek har samma tillstånd som svenska apotek, det är därför fullständigt lagligt att beställa från vår apotekstjänst online.

Fråga: Vad har ni för öppettider och hur når jag er?

Svar: Eftersom vi är en e-handel har vi öppet 24 timmar om dygnet, varje dag om året. Det är en av många fördelar med att handla hos oss.

Du når oss enkelt genom att skicka ett mejl till vår kundtjänst eller genom att fylla i ett online formulär på vår hemsida, dittpiller.com. Vår support återkommer till dig så snart som möjligt.

Fråga: Är det verkligen säkert att handla från er?

Svar: Ja, det är helt säkert att köpa produkter hos oss. Vi värdesätter din personliga integritet genom total tystnadsplikt och lagrar alla personuppgifter krypterade—så dina uppgifter kan inte läsas eller ändrar av några externa parter. Våra betalningslösningar är beprövade och säkra och vi lagrar inte dina kortuppgifter.

Alla produkter, varumärkta eller generiska, är kvalitetssäkrade. Vi garanterar en tillfredsställande shoppingupplevelse.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka hemsidan accepterar du att vi använder dina cookies.

Jag förstår!